HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
FIGYELEM!
Az oldalon korhatáros, erotikus tartalom és durva szövegek találhatóak. A később esetlegesen kialakuló lelki defektekért és a fejlődésben való visszamaradásért felelősséget nem vállalunk.

♦ ♦ ♦
Az oldal alapötlete a „Passion in Las Vegas” nevű fórumról származik. Annak folytatásaként jöttünk létre.


Admin hírek

2018.05.25.
Új staff a csatasorban! *-*KLIKK ;)
Amy

2018.02.14.
Vééégre meghallgatott az a bizonyos.. Részletekért Kit-KATT..


2017.10.30.
Minnt a befőttek...
Részletek helyben.


2017.08.16.
Új idők, új lépések... Új emberünkért KATT! ;) :)


2017.08.11.
Ha Új vagy, vagy Osztódással szaporodsz, katt IDE! :)


2017.05.03.
KÖSZI-KÖSZI, örök HÁLA! :)
Mert nem vagyunk HÁLÁTLANOK!(klikk) :)


2017.01.25.
Mert megújulni KELLL! ;) Részleteket ITT.. találtok.


2016.11.02.
Jfyi - biztonsági mentegetőzés. ;) klikk :D
Amy

2016.09.05.
És ELHISZITEK!?? :D
Nemcsak hogy végre elkészültünk, de ÚJ.. embert is köszönthetünk soraink között! ;)
NYITÁÁÁÁÁÁÁÁÁS!!! :D

Részleteket ITT... találtok! ;)


2016.07.15.
RÁTOK van szükségünk!!! Részleteket ITT.. találtok. ;)


2016.05.20.
Éééééés vannak már unaloműző játékaink is! ;)
Let's play! ;)
Amy

2016.04.11.
A mai naptól "Média" részlegünk is megkezdte a működést, használjátok egészséggel! :)

Bővebb információért ->> KATT..


2016.04.04.
Csini, friss és ropogós új dizájn ;)
Amy

Egy kis kiegészítésért.. ->> KATT..


hangulat
♦ ♦ ♦
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chat

a város
Latest topics
» A félelem bére
by Keith Richard Duff Yesterday at 12:30 am

» Zenedoboz...
by Cordelia Webb Yesterday at 12:00 am

» Nevil&Gloria - Mindig van rosszabb...
by Nevil Turner Pént. Jún. 22, 2018 5:34 pm

» Diliház a köbön - Avagy ami egyszer bemegy, annak ki is kell jönnie! ;)
by Nevil Turner Pént. Jún. 22, 2018 5:02 pm

» I came here for money, but I can be your fangirl too
by Jerome Brightman Pént. Jún. 22, 2018 2:56 pm

» Jazz meg az
by Gloria "Sapphire" Salinas Vas. Jún. 17, 2018 9:26 am

» Öribarik - episode I.
by Gloria "Sapphire" Salinas Vas. Jún. 17, 2018 7:13 am

» Világképek karambolja - In flagranti
by Tyler Christiansen Pént. Jún. 15, 2018 8:36 pm

Weather


walkin’ in

♦ ♦ ♦


Top posters
Ville Deadman Wallow
 
October Soininen
 
Elizabeth Jensen
 
Don Heckley
 
Gloria "Sapphire" Salinas
 
Danielle C. Portland
 
Gabriel Sadik
 
Danny Doyle Haynes
 
Johanna M. Riley
 
Raina Maddox
 
just write
Vegas FM
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (30 fő) Vas. Május 06, 2018 3:19 pm-kor volt itt.
Just feel it..

♣ ♣ ♣


Come back soon
♦ ♦ ♦

Drága Vendég!
Köszönjük hogy voltál.. hogy vagy, és gyere is vissza minél hamarabb!

Találkozunk méég! ;)


Share | .
 

  LV METROPOLITAN POLICE DEPARTMENT, SEAN & VETA

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet

Sean Walker Holmes

avatar

WHAT HAPPENS IN VEGAS
▼ STAYS IN VEGAS ▼Job : Főfelügyelő/nyomozó
Location : LA/LV
Posts : 63

Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: LV METROPOLITAN POLICE DEPARTMENT, SEAN & VETA   Vas. Feb. 19, 2017 4:24 pmSvetlana Zarechnayashow me a hero


Ma sétálok. Sem kedvem, sem lehetőségem nincs felnyomakodni a buszra vagy az alattam kavargó metrók valamelyikére. Nem hívok taxit sem, szeretném minél inkább kizárni a másokkal való érintkezés súlyát – azon a környéken, ahol éppen élek, persze csak átmenetileg, amúgy sem sűrűn látni olyan szerencséseket, akiket a lábukon kívül más is el tud juttatni A pontból B pontba.

Leengedem a hajam, a kezemben Darya leírását szorongatom, amit úgy sikerült lekörmölnöm, kutyafuttában, és megerőltető már pusztán az is, hogy kibetűzzem. Cím, számok, számok, utcanév, fogalmam sincs, mintha egy kötőjel lenne. Napokkal ezelőtt még érthetőnek tűnt, mikor a repülő indulása előtt egy fülkéből felhívtam. Minden percben attól rettegtem, hogy a vonal recsegve megszakad, vagy lehallgatnak, vagy felismer valaki, esetleg mindjárt kloroformos kendőt szorítanak az arcomra a hátam mögül, és nekem annyi. Azokhoz az órákhoz képest, ez a mostani helyzet kifejezetten biztonságosnak tűnik, de nem ringatom magam ilyen tévhitekbe. Mégis elhagytam valahogy Ukrajnát, nem igaz? Mégis átcsusszantam a román határon. Mégis szereztem iratokat, hogy repülőre ülhessek. (Szerencsére nem volt olyan régen, mikor még egy amerikai állampolgár felesége voltam, és az irataimat elővigyázatosan sikerült megőriznem az utolsó nadrágom bélésébe varrva. Kivágtam, mielőtt a visszahurcolásom után mindenemet elégették.)

A szembejövők pillantását kerülve érkezem meg egy hatalmas épület elé. Röpke huszonöt perc séta, még az én tempómban is, de legalább kitisztult az agyam a kora tavaszi széltől. A gyomrom most már meg-megrándul, és ebből jövök csak rá, mennyire izgulok. Nagyon. Elképesztően. Egy pillanatra elönt a hányinger, miközben a márványoszlopokra nézek. Római stílus, római jog. Nem remélek és nem várok semmit. De Sean az egyetlen, aki emlékszik Charlie-ra ezen a helyen. Az egyetlen, aki abból az egy évből hátramaradt, hogy bélyegként a homlokomra égjen, vörösen és menthetetlenül. Az egyetlen, akinek a kezébe merem tenni az életem. Ha másért nem, hát azért, mert muszáj. Mert tudom, régről tudom, zsigerileg tudom, hogy ő jó ember.

Mi vesz rá egy jó embert, hogy egy ilyen borzalmas városba költözzön? Mondjuk, éltem már rosszabb helyen is. Ezen töröm a fejem, miközben felbaktatok a lépcsőn. Farmert viselek, tavaszi kabátot, tornacipőt – mindent turkálóból szedtem, néhány dollár az egész, ennyi készpénzt tudtam felváltani a reptéren feltűnés nélkül. Gyanúsabb lennék, ha megviselten, horzsolásokkal, büdösen és szakadt ruhában jönnék ide. Ma eladom a Nagy Amerikai Álom egyik új szereplőjét.

- Jó napot kívánok. Segíthetek? - kérdi egy nő a hatalmas átriumban. Nem csodálom, hogy kiszúrt, egyedüli lézengő vagyok, mert fogalmam sincs, merre menjek. Mindenki más jön-megy, valódi kötelességtudattal az arcán. Megpróbálom elnyomni az akcentusomat, amennyire lehet, és amikor közlöm, hogy Holmes főfelügyelőt keresem, összeszűkült szemekkel irányít a lépcső felé. Második emelet, irodák, személyes ügyintézés. Oké-zsoké. Baktatok fel, a lépcsőn egyesek annyira sietnek, hogy alig tudnak kikerülni. Felérek, és mintha irodák tengerébe csöppennék. Íróasztalok mindenütt. Öltönyös férfiak, kevesebb részt nők. Legszívesebben kiadnám a reggelimet. Utálom a zsúfolt helyeket, az utóbbi években klausztrofóbiához hasonlóak a tüneteim, ezért a liftet sem szokásom használni.

Megindulok, a terem másik végében egy csukott ajtón látom meg az ismerős nevet, így arra kanyarodok, de épp mielőtt be tudnék nyitni, egy magas, vállas fószer az utamat állja. Meghökkenve ugrok hátra az ajtótól. - Elnézést, hölgyem, idegeneknek ide tilos engedély nélkül belépniük. Meg kell kérdeznem, milyen ügyben van itt?

Egy pillanatig gondolkodom, majd kinyögöm felemelt fővel a legborzalmasabb hazugságot, amit valaha rögtönöztem. - A főfelüdzselőhöz jötem, az édesanyjanak a bátyjának a keresztapjanak az unokahuga vagyok Észak-Dakotából. - hadarom, és még engem is meglep, mikor a férfi gyanakvó pillantással ugyan, de hátat fordít nekem, majd bekopog az ajtón, és benyitva elismétli az iménti szavaimat. Kifújom a levegőt. Átlesek a karja alatt. Sean semmit sem változott, mióta utoljára láttam, csak éppen ajtót kapott az irodájára egy másik városban. Remélem, észrevesz és leesik neki. Remélem, felismer.


and i will write you a tragedy


Vissza az elejére Go down

Sean Walker Holmes

avatar

WHAT HAPPENS IN VEGAS
▼ STAYS IN VEGAS ▼Job : Főfelügyelő/nyomozó
Location : LA/LV
Posts : 63

Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: LV METROPOLITAN POLICE DEPARTMENT, SEAN & VETA   Vas. Feb. 19, 2017 4:27 pm

***

- Fi.. figyelj, Sean, mondanom kell valamit.. - a hangja akadozott. Nem olyan volt mint szokott. SŐT! Charlie sose volt az a nagyhangú vagy féktelenül szövegelős típus, de mégis tisztán és határozottan élte az életet és meglepett ez a hirtelen pálfordulás.

- Valami baj van? - kérdeztem vissza a falat megállva a számban ahogy vele szemben ülve bámultam azokat a szemeket. Alig 10 percünk volt. Nem több, hogy bekapjunk valamit aztán irány a bizonyítékraktár, mégse sajnáltam rá a perceket. A barátom volt... Azt hiszem mondhatok már ilyet.

A néma csönd ha lehet méginkább feszélyezett. Abszolút nem volt ez várható tőle, és ha lehet engem is egyre inkább feszültté tett.

- Na mondd MÁR! - rivalltam rá, de csak a nyugtalanság foka, egyáltalán nem akartam hogy így érezze. - Mi van Charlie, kezdesz megijeszteni.. - próbáltam a végét elnevetni, csak tompítva az egészet, de valahogy bennragadt a kísérlet.

- Nem.. semmi.. - már megint habozik  - Csakkk.. - újabb szünet, én meg.. - Emlékszel hogy meséltem neked arról az oldalról!? Amire ráfutottam a neten. - és megindult- Tudod, amikor azt az európai kocsit kerestem! - pontosít - És meséltem arról a lányról is. - na itt már kezd derengeni a terep - Svetlana.. - Már a nevét is tudja?? Egyre inkább nem tetszik ez nekem.. - Szóval.. - és már megint a nyögvenyelések.

- Mondd már Charlie, csak nem megkukultál!? - röhögöm már tényleg el, de ez az egész.. kezd már valamiféle agyonmosott rossz vígjátékra hasonlítani és nem csípem az ilyeneket.

- Megvettem. - köpi ki. Én meg először azt hiszem rosszul hallok. Ez neki is feltűnhetett, mert úgy bámulok, olyan bambán a szemeibe mintha azt mondta volna, mindenki hülye a Föld lapos.
Komolyan hülye játékokat űz velem...

- Mit jelent az hogy megvetted?? - újabb nevetésbe fojtott vigyor, a feszültség levezetése? Mégis válaszokat várok. Ha más nem egy "ezt beszoptad, hehe!" pezsgőt a képembe!
Ez mégsem az az átverős idióta show..

- Hát azt mondom hogy megvettem. Kifizettem érte a kért összeget és úton van ide az Államokba.

Na igen, ha lehet, most az előbbieknél is bambábban nézek. Nemmm.. tudomm... hogy a hitetlenség vagy a kétség abban hogy normális e, akadályoz a beszédben, vagy csak bármiféle reakcióban amit tennem kéne, de őszintén! Most mégis mi a fenét kéne tennem??

Először egy nagy levegő. Ha a képemből nem is, de ebből simán rájöhetett hogy itt valami nem tetsző fog következni. Charlie nyomozó volt.. akárcsak én, nem kellett a szájába rágni mindent.

- Idefigyelj, mégis ezt hogy a fenébe képzelted?? - a hangom nyugodt, vagy legalábbis annak akar látszani, szimplán baráti jótanácsként kérdezem, vagyishogy.. - Neked van róla fogalmad mit művelsz..?? - ezt már lehalkítva, hozzá közelebb hajolva a szemeibe intézem, de nemigen tud megzavarni - Ha erre rájönnek.. ha valaki is rájön, nemcsak hogy repülsz a kötelékből, de egyenesen sittre is kerülhetsz! Tudod milyen emberek ezek!?? Van róla fogalmad..!?? - hasztalan volt a győzködése, Charlie nagyon is jól tudta mi fán teremnek ezek a férgek, hisz nem volt hülye. Tökéletesen tudta, hogy kik ŐK! Azok a rohadékok, az affélék.. akiket nap mint nap üldözünk, akiknek számos alkalommal csak a nyomában loholunk, mint a kivert kutyák, mert a Rendszer.. a Rendszer kötött, és nem engedi a ballépéseket, a szabályok mindenkire vonatkoznak és ez alól nem lehet őőő.. sem pont az egyetlen kivétel.
És nem is lesz az ha jólsejtem.

- Higgadj le Sean, tudom mit csinálok. - a hangja egy cseppet sem győz meg. Mégis.. valami a szemeiben..

- Szerintem fogalmad sincs róla.. - beletörődve az egészbe vonulok vissza, vissza a hot-dogomhoz az asztalon, de nem kívánom hogy újabbat harapjak belőle.

- Senki se fogja megtudni.. érted!?? - most ő vonul közelebb, és határozottan magyaráz a szemeimbe.

- Persze mert az csak úgy szokott lenni.. - dünnyögöm, de jelzés értékkel közben már belemarok a szétcsúszó hot-dogba előttem. Csupa.. ketchup és mustár az egész...

- Komolyan mondom! - kapja el az asztalon fekvő félkarom és húzódik közelebb. - Csak neked mondtam el. Csak azt akarom hogy te tudd, de a többiek.. - enged el és csóválva a fejét vonul vissza hátra a korábbi helyére.

- Nem fogom senkinek se elmondani, mindenki úgy tudja majd, hogy a bátyám unokahúga.

Charlie bátyja kinn él. Valahol Európában, a féltestvére, de őszintén én se tudom követni a történetet, hol itt, hol ott, sosem volt egy nyomós részlet, és sohase tartották úgy a kapcsolatot.

- És szerinted meddig maradhat ez titokban.. - nem kérdés.. csak a fenyegető részletek, ahogy egy fáradt beletörődő sóhaj is keveredik bele. - Te is tudod mire megy ki ez a játék.. - a hangom már teljesen nyugodt az ételt elengedtem, papírszalvéta.. már egy kicsit sem érdekel.

- Hogyne tudnám..! - ránt vállat mintha ez csak a legnagyobb természetességgel rendben lenne - De ezt majd megoldjukk.. Valahogy..! - próbál győzködni, de valami azt érzi bennem inkább önmagát győzködi.
Öngól.

- Háttt.. jóó.. - egyezem bele. Nem mintha az engedélyemet kérné. - Te tudod mit csinálsz.. - csak enyhe mellékzöngével - én meg arra leszek kíváncsi mit tudhat az a lány ha már egy fényképével így meghódított. - Vagy inkább eszetlenné tett. És barommá! De ezt már nem mondom ki hangosan...

- Majd meglátod! - és az a mosoly...


Igen, még mindig így él az emlékeimben. Charlie... Még mindig inkább emlékszem erre a képre, mint alig egy évvel később, vértől patakzó tüdővel szinte percről percre kihűlve.
Mind hozunk áldozatokat...
És ő az egyik legnagyobbat hozta értem.

***

A mai nap.. semmivel sem különb mint a többi. Talán csak hogy újra közeledik az az időpont, AZ.. ami mindent megváltoztatott. Talán újra megszülettem.
Mégis semmivel se több mint a többi. Spock - a kutyám - ugyanazzal a nyálas ugatással keltett, ugyanaz a zuhany, a forró kávé, a loholás.. mert elkések és odabenn ugyanaz a szokásos ricsaj.
Grace, a recepcióslány még mindig azzal a füligérő mosollyal néz rám, és én még mindig csak visszamosolygok, egy percig sem érdekel. Pedig hányszor nyüstölt már David hogy ideje lenne már meghívnom egy italra, hát nem látom hogy csöpög értem!??
Átadom másnak a megtisztelő feladatot.

Az iroda még mindig a tegnapi két doboz bűzét ereszti. Csak akkor érzem amikor belépek, aztán jön a következő szál, a munka, és onnan a feledésbe vonul minden.
Ahogy a mai napon is.

Véletlen kopogtatás riaszt fel.


- Gyere! - köpöm ki, és jelzés értékkel becsukom az előttem figyelő aktaköteget.
Morales az. Valamit szövegel, de mögötte... (?)

- Te meg mi a francról beszélsz!? - valahol félúton elvesztettem a lényeget, de akkor hasít csak a tudatomba az a szempár.
Az ISTEN VERJE MEG!

Magam sem gondolkodom, egyszerűen csak cselekszem. Csak úgy, mint ahogy valami diktálja bennem, először csak felállok, nézem azt a fickó mögött figyelő szemet, aztán valahogy véletlenszerűen kerülöm az asztalt és elindulok az ajtó felé.

- Innen átveszem.. - csak mellékes értékkel Moralesnek, és szinte félretolva az ajtóból állok már ott, szemben vele. Egyenesen a szemeibe nézek. Rosszul néz ki...
Pokolian!
Mégse tudom hogy mit mondjak elsőre...

_________________

don't forget what you've sworn
Vissza az elejére Go down

Sean Walker Holmes

avatar

WHAT HAPPENS IN VEGAS
▼ STAYS IN VEGAS ▼Job : Főfelügyelő/nyomozó
Location : LA/LV
Posts : 63

Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: LV METROPOLITAN POLICE DEPARTMENT, SEAN & VETA   Vas. Feb. 19, 2017 4:29 pmSvetlana Zarechnayashow me a hero


Ezek szerint Morales az előttem álló hegyvonulat neve. Sajnos már csak ezért sem bírom, a férfiakkal, pláne az önjelölten intézkedő férfiakkal voltak az utóbbi években igen rossz tapasztalataim. Azt viszont sajnálom, hogy a Sean arcán átsuhanó temérdek érzelmet nem örökítettem meg sorjában, felbukkanásukkal egy ütemben. Elképedés, döbbenet, hitetlenség – csak néhány a temérdekből. Árnyalatokban jönnek, elöntik a vonásait, ráncokba szabdalják a homlokát, és akkor sem vonulnak el, mikor feláll az asztal mögül. Elég nagy az irodája ahhoz, hogy hosszú lépéseket kelljen tennie, mire az ajtóhoz ér.

Annak idején csak egy kis lyukban dolgozott, szinte kilógott a válla a rekeszből, ahol ült, de Charlie-val sosem volt konfliktusa a kevés helyből adódóan. A férjem – furcsa, furcsa megszólítása ez valakinek, aki már csak emlék, kettőnk közös emléke -, élvezte vele a közös munkát. Egyikük sem volt szószátyár, csakhogy Charlie otthon remekül és színesen mesélt. Szerettem hallgatni azokat a munkahelyi sztorikat, legendásakat és pitiánereket egyaránt, amiket mások figyelemre sem méltattak volna. Én viszont emberi nagyságot és nemeslelkűséget láttam minden hülye ugratásban, és irigyeltem őket ezért a mély, mérsékeltséget mellőző kapcsolatért. Ami kialakul - nos, csak úgy. A temetésen pedig nem csupán a saját fájdalmamat, de Sean fájdalmát is hordoztam. Ezt ő nem tudhatta. Talán még én sem voltam tisztában vele teljesen.

Most, amikor eltolja előlem a beosztottját, félelmet látok a szemeiben. Ebből a szögből már meg tudok figyelni néhány ősz hajszálat, de valóban semmi több. Mintha felette nyomtalanul múlt volna el ez a négy év. Vagy inkább csak belül hordozza ezeket a változásokat. (És a belül alatt ezúttal nem az irodáját értem.)

- Örülök, hodzs látlak teged. - nézek a szemébe. Várom, hogy behívjon. Még el is mosolyodom, pedig ezt a mai napomból reggel igazán nem néztem volna ki. Igyekszem jól játszani, mint a fiatal, távoli rokonlányka Fargóból. - Talan bent kéne hodzs beszélgessünk, nem? - kérdem végül, próbálok könnyednek, de legalább vidámnak hangzani. Ő viszont egyáltalán nem úgy viselkedik, mint amit vártam. Megdermedve áll. Ezzel pedig engem is megrémiszt.

Ezen a helyen az emberek nem hordozzák azokat a képeket a múltból, amikkel mi nap mint nap megküzdünk. Mint egy titkos, csak kettőnkre tartozó vérszerződés. Izgalmas lehetne, ha nem érezném ettől még inkább az esetlegességet, a múlandóságot. Charlie számukra sosem létezett. Elképesztő. A férfit, aki számomra a világot jelentette – ők még csak nem is ismerték. Talán Sean maga is elfeledte? Vagy most elkerget? Esetleg új életet kezdett, amibe én még futólag sem férhetek bele? Megzavarodom.

- Sean, emlekezel rám, ugye?


and i will write you a tragedy


Vissza az elejére Go down

Sean Walker Holmes

avatar

WHAT HAPPENS IN VEGAS
▼ STAYS IN VEGAS ▼Job : Főfelügyelő/nyomozó
Location : LA/LV
Posts : 63

Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: LV METROPOLITAN POLICE DEPARTMENT, SEAN & VETA   Vas. Feb. 19, 2017 4:30 pm

Nem tetszik... Moralesnek, de sose merne szót emelni ellenem, ezért csak az értetlen.. bárgyú tekintetét látva a háttérben a szemem bal sarkában, csak érzékelem ahogy megadva magát lelép.
Engem viszont a lány érdekel jobban.

Ő az aki megszólal elsőre. Pedig valamit mondanom kéne... Kellett volna. Mégis...

- Gyere be.. - tárom ki az ajtót előtte, teljesen és addig csak állok ott, amíg be nem lép előttem.
Hogy meddig megy? Kétséges. Én viszont jóval utána zárom csak az iroda ajtaját, és azon töprengek mégis mi az isten az amit most érzek. Hálát?? Megkönnyebbülést..(?) Talán egy ígéretet amit nagyon sokáig úgy éreztem hogy nem sikerült megtartanom: Vigyázok rá... Ezt kérte tőlem, és nehéz volt a tehetetlenség érzése.

- Svetlana, merre jártál?? - nem a kérdésére felelek. De nem nem tűnik fel, hanem ezt a részét most sokkal fontosabbnak érzem. - Már évek óta kerestelek, egyszerűen.. eltűntél! Nem tudom hova, nem tudom miért, és.. - nem mintha a rabom lenne - Egyszerűen csak azt hittem valami bajod esett. - adom ki az utolsó levegővel, de igen, azt hiszem megkönnyebbülés. Abból is az a nehéz, mindent feloldó féle.
Él. És azt hiszem ez az egyetlen lényeg.

_________________

don't forget what you've sworn
Vissza az elejére Go down

Sean Walker Holmes

avatar

WHAT HAPPENS IN VEGAS
▼ STAYS IN VEGAS ▼Job : Főfelügyelő/nyomozó
Location : LA/LV
Posts : 63

Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: LV METROPOLITAN POLICE DEPARTMENT, SEAN & VETA   Vas. Feb. 19, 2017 4:31 pmSvetlana Zarechnayashow me a hero


Engedelmesen belépek, és nem bírom megállni, szétnézek az irodában. Valószínűleg ez a hierarchikus feljebb ugrás teszi, de itt mindent rendezettnek, hivatalosnak látok. Már az asztalán tornyosuló aktahalomtól eltekintve. Mély levegőt véve megszemlélem a falakat is, az ablakot, amin kintről borongós fény ömlik be. Az egész hely a viszontlátás baljós hangulatát árasztja, pattanásig feszült idegeimmel fél szemmel már kamerákat keresek a sarokban. Biztosan be van kamerázva. A főfelügyelő irodája milyen alapon ne lenne felszerelve ilyen kis vidám eszközökkel?

Egy pillanatig ízlelgetem a szavait, de csak akkor fordulok felé, miután az ajtó becsukódó hangja is meggyőz arról, hogy magunkra maradtunk. Akkor szemérmetlenül végignézek rajta. Olyan, mintha átaludtam volna az eltelt időszakot, és most felébredve, őt egy teljesen más helyen látnám. Mintha nem is lehetne többé önmaga ettől a felelősségteljes beosztástól, az irodától, a zárható ajtótól, a kameráktól, amikre a nyakamat tenném, hogy ide is fel vannak szerelve.

- A temetés után - kezdem, a hangom kissé kaparós bizonyos szavaknál, de azt hiszem, kellőképp sikerült dobozba zárnom az érzelmeimet ahhoz, hogy erről beszélni tudjak. - Minnesotába mentem. Onnan akartam átmenni Kanadába, de… - elakadok, egy pillanatig ismét a kamerákat kémlelem, de még mindig nem látom őket. Nem tudom, mit és hogyan mondjak, aminek egy felvételen esetleg nyoma lesz. Nem akarom, hogy nyomok maradjanak utánam, ezért a testem mellé engedett bal kezem kézfejével intek neki, hogy jöjjön közelebb.

- Viszavitek Ukrajnába. Az a fő, hodzs most itt vagyok, nem? - kérdem megvonva a vállam, majd az íróasztalának támaszkodom, és leplezetlenül ismét körbehordozom tekintetem a helyen.

- Jól vadzsok. És látom, te is jól öszeszedted magad. - Ezt nem szemrehányásnak szánom, pusztán megállapításnak. Mikor ott hagytam, Los Angelesben, még zsaru volt. Ma, Vegasban már főfelügyelő. Ízlelgetem, pattogtatom magamban ezt a szót. - Gondolom, többe nem kel masokkal dolgoznod, hiszjen mindenki a beosztottad.


and i will write you a tragedy


Vissza az elejére Go down

Sean Walker Holmes

avatar

WHAT HAPPENS IN VEGAS
▼ STAYS IN VEGAS ▼Job : Főfelügyelő/nyomozó
Location : LA/LV
Posts : 63

Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: LV METROPOLITAN POLICE DEPARTMENT, SEAN & VETA   Vas. Feb. 19, 2017 4:32 pm

Várok. Valószínűleg képes lennék bármeddig is várni, amíg ki nem nyög egy szót.. amíg nem ad magyarázatot.. Amíg...

Aztán ahogy megszólal valahogy mégsem az jön amit vártam. Amit REMÉLTEM hogy mondani fog. Hogy csak elege lett belőlem, a helyzetből, talált valami másik, valami gazdag fószert aki eltartja és nem szorul rá a pénzemre, vagy úgy egyáltalán RÁM!
Volt idő amikor a váltakozó rémképek helyett, beiktattam valami mást. Amikor már nem bírtam a felszabdalt, halott tetemének képével, elföldelve valamelyik erdőszélen, helyette képeztem valami pozitívat és tetszetőset, valamit ami nem folyton azt juttatta eszembe mekkora balfék is vagyok, hogy elrontottam azt az egyetlen dolgot is amit valaki az életéért cserébe bízott rám.
És nem is akárki az a valaki...

Nem mondom azt hogy nem feszült minden izmom görcsbe amikor beszélni kezdett. Mintha minden sejtem magától is tudná mi is az igazság. Mégis.. amikor maga felé int, lépek, de csak automatikusan, hogy nem sokkal később a szemeimbe mondja tisztán és tényszerűen, hogy mi az a valóság amitől a leginkább féltem.

Egy darabig csak néma csendben állok. Még akkor is, amikor elodázza, amikor tereli a témát, én csak a szemeibe nézek. És próbálom meglátni ott... az igazságot. A valószerű tényeket, a szeme mindig is képtelen volt hazudni!

- Mit tettek veled? - a szemei között váltogatom a tekintetem. De a kérdés inkább csak költői. Minnnd.. tudjuk mit tesznek ott az emberekkel, Charlie tudta a leginkább!
És hogy mégis milyen választ várok tőle??
Magam sem tudom. Talán azt akarom, biztosítson hogy tényleg jólvan!
Talán hogy szembesítsen a saját bűnösségemmel...

Hogyan lehet megszegni egy halott barátnak adott ígéretet!??

_________________

don't forget what you've sworn
Vissza az elejére Go down

Sean Walker Holmes

avatar

WHAT HAPPENS IN VEGAS
▼ STAYS IN VEGAS ▼Job : Főfelügyelő/nyomozó
Location : LA/LV
Posts : 63

Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: LV METROPOLITAN POLICE DEPARTMENT, SEAN & VETA   Vas. Feb. 19, 2017 4:33 pmSvetlana Zarechnayashow me a hero


Közelebb lép. Mit tettek veled? Mit tettek veled? Fejemben megannyi dobszó hangjával kísérve lobban fel újra és újra a kérdés. Mit tettek veled? Hogyan lehetne ezt elmondani? Szükség van egyáltalán a kitálalásra, a részletekbe menő ismertetésre, nosztalgiázásra? Leszegem a fejem, a cipője orrát bámulom. Tudom, védtelen vagyok, védtelen a tekintete elől, ami szinte követeli, hogy válaszoljak. Annyira kétségbeesett lehetett! Charlie-t ismerve biztosan nem volt egyéb kívánsága a halála előtt, minthogy Sean vigyázzon a számára legkedvesebbre, aki nem érdemelte meg a szeretetét, a rajongását, a türelmét.

- Nedzsvennégy hónápig voltam Kijivben - suttogom végül. Gondoljon, amit akar. Mire elég ez az idő az ő felfogásában? Mit tehettek velem negyvennégy hónap alatt? - Enyi idő sok dologra elég.

Sóhajtok, erőnek erejével megpróbálok felnézni az arcára, de rettegek attól, hogy mit fogok ott találni. Szánalmat? Megvetést? Undort? Kétségbeesést? Egyiktől sem remélek túl sok jót. Ha pedig Sean eltaszít magától, számomra nincs remény. Nincs mihez fognom. És megtalálnak, a pénzzel együtt - megtalálnak, és ha szerencsém van, megölnek.

-  Nem mondhátók semit, ha kameráid vannak az irodában.

Félek, hogy rám találnak. Félek, hogy éppen ez a felvétel fogja őket elvezetni hozzám. Sean, hagynád ezt? Hagynád, hogy újra elvigyenek? Nincs rajtad kívül más menedék számomra - talán mindez az arcomra van írva, miközben rámeredek. Talán te is tudod, miért jöhetett vissza egy magamfajta földönfutó. Talán nincsenek titkaim előtted.

- Védelemre ván szükségem. Különben megtalálnak a pénzzel együtt és megölnek - nyögöm ki végül.


and i will write you a tragedy


Vissza az elejére Go down

Sean Walker Holmes

avatar

WHAT HAPPENS IN VEGAS
▼ STAYS IN VEGAS ▼Job : Főfelügyelő/nyomozó
Location : LA/LV
Posts : 63

Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: LV METROPOLITAN POLICE DEPARTMENT, SEAN & VETA   Vas. Feb. 19, 2017 4:36 pm

A reakciói beszélnek helyette... NEM! Ahogy lehajtja a fejét, meg se kell szólalnia, a fejem beszél. Újra és újra, összesűrítve sorol minden történetet, minden győzködést amit anno Charlie ejtett el, és a hirtelen feltódult nyomorúság és kínszenvedés, egy pillanat alatt süti ki a fejemet.

Örülök neki hogy nem látja ahogy egy pillanatra keskeny réssé húzva lecsukódik a szemem.
Mire rám néz... Már ugyanaz az ember áll ott előtte, aki tisztes és mindent kibír, aki látott már tonnányi szörnyűséget, a hideg fal, a főfelügyelő.
Mégsem érezheti egy percig se hogy ne törődnék vele...

Már épp szólalnék meg... Hogy mit mondanék?? Magam sem tudom. Csak hagyom útját a szavaknak, pontosabban beszélnék.. ha nem zökkentene ki egy kérdéssel.
A légkör szemvillanás alatt megváltozik.

A szemeim most az értetlenség fényét tükrözik. Kamerák?? Automatikusan nézek körbe, pedig tudom. Itt nincsenek kamerák. Kiszereltettem őket már régen, mert ha figyelnek...
Paranoia?
Nem ez az ideje hogy most ezzel törődjek.

- Itt ni.. - kezdenék bele, de a szavamba vág. Vagy talán meg is előzött benne. De újabb fordulat és már másodszor hogy egy pillanat alatt kirántja alólam a megkezdett utat.
Újabb változás.

- Miféle pénzről beszélsz?- és ekkor teszem meg először a szokásos ütemet. Ellépek.. de csak hogy közben hellyel kínáljam. Pont ott! Szembe az íróasztal előtt, két fotel, bármelyiket választhatja, már ha egyáltalán megteszi a következőket.
Én csak kifinomultan várok.
Eszemben sincs hogy elijesszem egy nem-megfelelő lépéssel.

_________________

don't forget what you've sworn
Vissza az elejére Go down

Sean Walker Holmes

avatar

WHAT HAPPENS IN VEGAS
▼ STAYS IN VEGAS ▼Job : Főfelügyelő/nyomozó
Location : LA/LV
Posts : 63

Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: LV METROPOLITAN POLICE DEPARTMENT, SEAN & VETA   Vas. Feb. 19, 2017 4:36 pmSvetlana Zarechnayashow me a hero


Milyen pénz? Milyen pénz? Valójában azóta sem hiszem el, ami történt. Jól esik, hogy Sean hellyel kínál, régen nem tett felém senki ilyen embernek kijáró gesztust, mégsem tudok rámosolyogni sem. Úgy ereszkedem le az egyik székbe, mintha bármelyik pillanatban fel kellene pattannom. Fél szemmel továbbra is a sarkokat kémlelem, bár nem tartom kizártnak a rejtett kamera jelenlétét sem. Megborzongok, majd undorodva Sean lábához ejtem a hátizsákomat. Az utolsó kliensemnek biztosan van még onnan bőven, ahonnan ez jött, azóta mégis százszor megbántam, hogy nem voltam okosabb. Kevesebbet is elhozhattam volna. Egy táskányi ukrán hrivnya. Szerencse, hogy egy amerikai állampolgár feleségeként az embert nem pakoltatják ki minden úton-útfélen.

Úgy rázkódik a lábam, mintha merevgörcs csapott volna le rám. Képtelen vagyok kihúzni a táska cipzárját. Undorodva ellököm magamtól, még bele is rúgok, valószínűleg eldől Seanhoz közelebb csúszva.

- Minden bene van - felelem egyszerűen, de a torkomat émelygés fojtogatja. Nem volt jó ötlet idejönnöm. Hiába is lenne tekintettel kettőnk múltjának közös szeletére, más pénzét tulajdonítottam el, és ezért biztosan büntetés jár. Nem is beszélve arról, mi lesz, ha a maffia rám talál ezzel a kis szeretetcsomaggal.

- Mindenem, amim van, itt van előted - biccentek összeszorított szájjal a táska felé. És valóban. Nincsenek ruháim, csak egyetlen szobakulcs képezi még a tulajdonomat, amit a zsebemben tartok. De voltam már ennél is kiszolgáltatottabb, így tulajdonképpen nincs okom rosszul érezni magam. Légy hálás! Anya mindig ezt mondogatta. A hangjára már nem emlékszem, az arcára is alig, de a gyakran ismételt szavak nem koptak még el. Hat év nem fakította ki őket. Nem temette be teljesen a mocsok.

- Nem akarlak bajba keverni. Ha nem tudsz segítni, inkább elmedzsek! - nézek fel rá, őszintén rettegve a folytatástól. Megacélozom magam. Nem köteles Charlie miatt hordozni engem. Nem köteles arra, hogy gondot viseljen rám. Nem kérhetem. Olyan jó lenne végre megnyugodni a bőrömben - de nem Sean bőrének árán.


and i will write you a tragedy


Vissza az elejére Go down

Sean Walker Holmes

avatar

WHAT HAPPENS IN VEGAS
▼ STAYS IN VEGAS ▼Job : Főfelügyelő/nyomozó
Location : LA/LV
Posts : 63

Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: LV METROPOLITAN POLICE DEPARTMENT, SEAN & VETA   Vas. Feb. 19, 2017 4:37 pm

A reakció.. Nem kell egy percig is figyeljem hogy tudjam: retteg. És rég nem láttam már ennyire elesettnek. Talán az első napokban.. Még Charlie mellett.

Igyekszem nem tudomást venni róla, csak egy torokköszörülés jelzi hogy kényelmetlenül érzem magam. Talán pont a múlt miatt. Talán pont azért amit igyekszem minden pillanatban elkergetni és foglalkozni a jelennel.
Pénz.. - ismétlődik meg a fejemben, a tény, amivel most foglalkoznom kell.
Mint egy jó felügyelőnek...

Amikor a táska koppan a lábam mellett, csak hosszú ideig bámulom. Hosszú időnek tűnő pillanatig. Aztán fel a szemeibe.. ő meg beszél.

Nem igazán tudom mit kéne tennem. Vagyis de. Valami azt súgja folytassam azt amibe egykor belekezdtem, de valami más meg azt, hogy most már mindennek ára van. Nagyobb ára mint ahogy azt egykor képzeltem.

Sóhajtok... de aztán mégiscsak lehajolok a táskáért. Belekapaszkodom és felveszem. Nem érdekel hogy néz ki. Nem érdekel mocskos e, az alja koppan az asztallapon és kihúzva a cipzárt csendben, belenézek.
Nem lep meg amit látok.

- Svetlana, mit szeretnél tőlem? - a hangom csendes. Kedves és segítséggel teljes fordulok át a szemeibe. De tudnom kell. Mit-miért-kitől és hogyan. Tudnom kell minden részletet. És azt is tudnom kell, mit veszíthetek ha ebbe az egészbe belemegyek. Vagy ő mi az amit veszíthet.
Talán egy hibás ballépés??

_________________

don't forget what you've sworn
Vissza az elejére Go down

Sean Walker Holmes

avatar

WHAT HAPPENS IN VEGAS
▼ STAYS IN VEGAS ▼Job : Főfelügyelő/nyomozó
Location : LA/LV
Posts : 63

Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: LV METROPOLITAN POLICE DEPARTMENT, SEAN & VETA   Vas. Feb. 19, 2017 4:37 pmSvetlana Zarechnayashow me a hero


Figyelem minden mozdulatát, ahogyan kicipzározza a táskát. Nem tűnik különösebben meglepettnek, bár én sem hagytam sok kérdést afelől, mi rejtőzik odabent. Lesütöm a szemem. Nem is kérdez rá, hogyan szereztem? Vagy azt hiszi, gyilkoltam érte? Szigorúan véve csak azt tettem, amit az ügyfél kért. Nem tehetek arról, hogy nem viselte el. Míg Sean a táska tartalmát ellenőrzi, néhány szívdobbanásnyi idő alatt újraélem annak az éjszakának minden eseményét. A kérdése kizökkent. Rámeredek, néhány pillanatig értetlenül, majd mikor megtalálom a szavakat, azok olyan természetességgel buknak ki belőlem, mintha az időjárásról beszélgetnénk.

- Megveni a szabacságomat. Vagy nincs hozzá elég hrivnya ott? - vonom fel a szemöldököm. Provokálom, persze hogy provokálom, hiszen mi mást tehetnék? Még így is kétséges, hogy a jó utat választottam. A helyes út vajon így fest? Meg kell vesztegetnem egy régi barátot? Mert Sean barát volt, még ha nem is az enyém.

Végül sóhajtok. Nem igazságos tőle ilyesmit kérnem. Egyszerűsítenem kell.

- Olvastam a tanúvédelmi programról - helyesbítek végül, valószínűleg ebben áll, amire igazán vágyom. Tegyenek el, akár a világ végére is elmegyek, hogy újra a családommal lehessek. - Hat éve nem látam a családomat. Ez sok idő, Sean. Főleg így. Charlie nelkül elveszett szinte minden reményem. Sajnalom, hogy rád terhelem magam, de te vagy az egyetlen, aki segíthet rajtam.

Nagyon őszintén beszélek. Évek óta nem ejtettem ki Charlie nevét a számon, csupán csak gondolatban próbálkoztam vele, olykor olykor az agyam belesuttogta az éjszaka dermedt, bűzös csendjébe. Most égeti az ajkaimat, mintha cigarettát szorítanának oda. Hiba volt. Megbocsáthatatlan hiba.


and i will write you a tragedy


Vissza az elejére Go down

Sean Walker Holmes

avatar

WHAT HAPPENS IN VEGAS
▼ STAYS IN VEGAS ▼Job : Főfelügyelő/nyomozó
Location : LA/LV
Posts : 63

Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: LV METROPOLITAN POLICE DEPARTMENT, SEAN & VETA   Vas. Feb. 19, 2017 4:38 pm

Nem mondanám hogy értem. Valószínűleg ez ki is ülhetett az arcomon mert csak lemerevedve bámulom, és várok, nekem kell e feltennem újabb kérdéseket.
De nem.
Megértett. Vagy legalábbis folytatja tovább, én meg az első szó hallatán elnyomok egy feltörő sóhajt.

Amikor végez, még percekig nem jutok szóhoz. Kéne, de csak nézek a szemeibe és fejben próbálom a helyére rakni a fogaskerekeket.
Aztán mégiscsak...

- Tudod, hogy ok nélkül nem vehetlek be a programba. - landol a táska újra a földön, csak óvatosan, az asztal mellett, nem kell hogy bárki is belépve valamit meglásson.
Megkerülöm az asztalt hogy visszatérhessek a helyemre.
Leülök.. a szék fájdalmasan nyikordul meg alattam a csendben és újabb sóhajt nyomva el hátradőlök.

- Ahhoz valamit nyújtanod kell... - csak felszínesen beszélek, az agyam közben valahol teljesen máshol jár. Ha felvenném a kapcsolatot az Interpol vezetőjével... Tartozik nekem. Amiatt a múltkori kis logikai bukfenc miatt amit vagy egy hónapba telt megfejtenem.

- Tanúskodnál?? - jön a semmiből, hirtelen a kérdés. A szemeimbe visszatért az élet, és egyenesen és szilárdan a szemeibe nézek. - És azt is tudnom kell hogy ezt.. - intek állal az előbb leejtett táska fele - hogyan szerezted. - rövid a szünet - Tudnom kell lehet e bajod belőle.

Hogy a szervezet?? Biztos vagyok benne hogy minden ízében keresni fogja. De akár így, vagy akár úgy... ha a hivatalos utak nem segítenek, akkor is találunk megoldásokat!
Még ha meg is üthetem a bokám...

_________________

don't forget what you've sworn
Vissza az elejére Go down

Sean Walker Holmes

avatar

WHAT HAPPENS IN VEGAS
▼ STAYS IN VEGAS ▼Job : Főfelügyelő/nyomozó
Location : LA/LV
Posts : 63

Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: LV METROPOLITAN POLICE DEPARTMENT, SEAN & VETA   Vas. Feb. 19, 2017 4:39 pmSvetlana Zarechnayashow me a hero


Ok nélkül nem vehetlek be a programba. Szavai visszhangot vetnek a fejemben, hitetlenkedve meredek rá hosszú percekig, mert bizony fogalmam sincs, milyen okot hiányol! Milyen okra van még szükséged, Sean?! Számonkérés, döbbenet és hitetlenkedés süt a tekintetemből. Ezért jöttem el idáig? Hogy egy kedvességgel álcázott közönyös megállapítás padlóra küldjön - egy olyan ember szájából, aki az utolsó reményem volt.
Ahhoz valamit nyújtanod kell...

- Hogy merészeled?! - szalad ki a számon azonnal, amint szavai elérnek a tudatomig. Negyvennégy hónapon át, de tulajdonképpen az elmúlt hat évben ugyanazt a nótát fújták a férfiak. Ahhoz, hogy bónuszt kapj a hónap végén, valamit nyújtanod kell! Ahhoz, hogy a lakásban maradhass, valamit nyújtanod kell! Ahhoz, hogy ruhákat kaphass, valamit nyújtanod kell! Azért, hogy ehess, valamit nyújtanod kell! Ahhoz, hogy élhess, valamit nyújtanod kell!

Felpattanok a székből, készen arra, hogy távozzak, kimeneküljek, vagy legalábbis hányjak egyet, ám Sean folytatja, és ez maradásra késztet. Talán félreértettem? Talán nem a testemet akarja használni? Összefonom a karjaimat. Nem tetszik ez a helyzet. Úgy ül az íróasztala mögött, mintha élet és halál dőlne el az ujjai között. Visszaülök. Karjaimat magamra kulcsolva hosszú pillantást vetek a hrivnyával teli táskára. Lopott. Ezt valószínűleg mondanom se kell.

- Megvédenél? - felelek a kérdésre először kérdéssel, majd tekintetemet elszakítom a hátizsáktól, és Sean arcára függesztem. Ebben a pillanatban úgy fest, mintha éveket öregedett volna, mióta beengedett az irodájába. Halkan szusszanok. Mit mondhatnék a pénzről?

- Az edzsik... kuncsaft a házába rendelte a lányokat. Engem is. Voltak kis játekai, tudod, milyenek... szóval, kért tőlem valamit, én megtetem, ő nem bírta ki. Ez aból a széfből van, amit kinyittatot, mert ezen akarta... csak éppen el se jutott odaig. Ne aggódj, hozzá se ért ehhez a pénzhez - teszem hozzá gyorsan, kis nevetést akarok hallatni, de inkább szűköléssel elegyedő nyikkanás kerekedik belőle. - Ídzs hoztam el ezeket. Enyi elég?


and i will write you a tragedy


Vissza az elejére Go down

Sean Walker Holmes

avatar

WHAT HAPPENS IN VEGAS
▼ STAYS IN VEGAS ▼Job : Főfelügyelő/nyomozó
Location : LA/LV
Posts : 63

Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: LV METROPOLITAN POLICE DEPARTMENT, SEAN & VETA   Vas. Feb. 19, 2017 4:40 pm

A hirtelen kitörése... meglep. Talán egy pillanatig el is akad a szavam, csak figyelem, egy néma percig, - ennyire elszoktam volna a kommunikációtól(??) - de amikor felpattan, hirtelen állok fel én is vele. Muszáj hogy megállásra kényszerítsem!

Valamit félreértett volna??

- Svetlana, FÉLREÉRTESZ! - tör ki hirtelen, de hogy a hátának e vagy a pillantását még épp elkaptam időben, arra nem igazán mernék megesküdni.
Ha figyel.. a szemeimből is látja hogy komolyan gondolom. Nem.. SOHA nem kényszeríteném olyasmire mint azok a mocskok...! De nem is várok túl soká, elhangzik a következő lényeg: "Tanúskodnál??".. És a történet folyik tovább...

A visszatérő válasz.. kérdés.. automatikusan nyitja a következőket.

- Tudod hogy megvédelek... bármi áron... - bólintok, már valahogy vissza, a helyemen ülve, de most örülök csak igazán hogy anno, a régi időkben, a kamerákkal szemben a paranoiám győzedelmeskedett.
Figyelmesen hallgatom a válaszát.

A szavai újabb kérdéseket vetnek fel. Ezernyi kérdést aminek a válaszával szembenézést nem terveztem mára be. Ezért muszáj hamar rövidre zárni az eseményeket.

- Ezt mindenképpen tüntesd el. - beszélek a szemeibe. Mélyen és meggyőződötten, talán némileg előredőlve. - Ha belekezdünk a procedúrába, ez, soha nem kerülhet elő! - Ezek tények. A pénz mindig megbolondít egy már amúgy is bonyolult helyzetet, és így is.. érzékeny talajon teszem meg azt a pár, elkövetkezendő lépést.
És akkor a végső kérdés...

- Haaaa.. felterjesztelek a tanúvédelmi programba.. ha a családodat is átszállíttatjuk - nem árulom el neki hogy a HA.. még egy korántsem biztosított állapot - tudsz terhelő bizonyítékkal szolgálni...? - kérdéssel vegyes megértéssel bámulok a szemeibe - Képes vagy más lányokat is rávenni a tanúskodásra? - a markaim szinte elfehéredve a szék karfáját szorítják. Nem mert a jelen helyzet éles... hanem mert Damoklész kardja a fogait csattogtatva várakozik a fejem felett.
Ha valami rosszul sül el, erre rámehet az egész karrierem!

Az a belső hang mégsem engedi hogy az ösztöneim ellen menjek...

_________________

don't forget what you've sworn
Vissza az elejére Go down

Sean Walker Holmes

avatar

WHAT HAPPENS IN VEGAS
▼ STAYS IN VEGAS ▼Job : Főfelügyelő/nyomozó
Location : LA/LV
Posts : 63

Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: LV METROPOLITAN POLICE DEPARTMENT, SEAN & VETA   Vas. Feb. 19, 2017 4:40 pmSvetlana Zarechnayashow me a hero


Mintha állóháborúba csöppentem volna. Nézem a régről ismerős vonásokat, és először félelmet érzek a láttukra, mert Sean is férfi. Nem más, nem több, nem kevesebb - egy férfi, aki talán bármit megtenne azért, hogy tanúskodjak, hogy előregördítsem az ügyet, ami mostantól az ő ügye, és nem az enyém. Nem az én vesszőfutásom, nem az én kálváriám, csupán egy akta, egy vaskos akta, ami milliókat juttathat rács mögé. Szükségem van rá, de a cirkuszra nincs. És ki tudja, meddig fogja tiszteletben tartani a határaimat? Meddig fog tisztelni engem? Vagy talán el fogja venni az eszét mindaz, amibe beletenyerelhet általam?

Rettegek. Rettegek attól, hogy elfordulhat tőlem, hogy ki fog használni, hogy a játékszere leszek, báb a hatalom kezében, hiszen olyan vékony a mezsgye a segítségnyújtás és az irányítás közt.

- Mít gondolsz, mégis mit sináljak vele? - kérdem, hangom élesen csattan, rá sem tudok nézni a hátizsákra, amivel néhány perce beléptem ide. Hogyan várhatja ezt éppen tőlem? Mégis mit tehetnék azzal a szarral? Nem tudom, mi a teendő, ha az ember valamit végleg el akar tüntetni, ráadásul a végleg, mint olyan, nem létezik. Tudom. Láttam, hány hullát ástak el, és éppen úgy, mint a lopott pénzzel teli bőröndök, nem maradnak örökké elásva.

- Talán - felelek vonakodva. Karjaimat összekulcsolom a mellkasom előtt, mielőtt visszaereszkednék a szék szélére. Összehúzom magam. Kicsinek akarok látszani, jelentéktelennek, pedig éppen most kéne erősnek lennem. Van olyan a városban, akt talán rá lehetne bírni a tanúskodásra. Van olyan, aki elég bátor lenne ahhoz, hogy kilépjen a pokol mókuskerekéből. De nincs az a védelem, amin az általunk olyan jól ismert kéz ne tudna keresztülnyúlni.

- Az egész testem egy rohadt terhelő bizonyíték - morranok rá. Majd felkapom a fejem, rádöbbenve, mit is tettem, bocsánatkérő pillantást szeretnék kierőszakolni magamból, de nem igazán sikerül.


and i will write you a tragedy


Vissza az elejére Go down

Sean Walker Holmes

avatar

WHAT HAPPENS IN VEGAS
▼ STAYS IN VEGAS ▼Job : Főfelügyelő/nyomozó
Location : LA/LV
Posts : 63

Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: LV METROPOLITAN POLICE DEPARTMENT, SEAN & VETA   Csüt. Márc. 30, 2017 4:40 pm

"Mít gondolsz, mégis mit sináljak vele?"- tompán veri vissza a kérdést a hang. Talán azért mert a fejemben közben másra is figyelek. Latolgatok. Hirtelen.. életbevágó.. döntések. Jól tudom hogy segítenem kell ez a feladatom, de ez a pénz... Olyannyira megbolondíthat mindent...
Egyszerűen mindent tönkretehet...

- Nem tudom.. - válik bizonytalanná a hangom.. - rejtsd el.. dobd ki.. add oda valakinek.. - eszementül futnak az ostobábbnál ostobább ötletek, de fogalmam sincs mihez kezdjek a helyzettel. Így elsőre. - Csak ne keveredjen bele az ügybe.. - ezek tények. Ha kiderül hogy számára jogtalan pénzt tartogat, akár még el is utasíthatják.
És sokkal veszélyesebbek a "más" eszközök.

A tanúskodás részleteire térve viszont már korántsem olyan megnyugtató a helyzet. Megbízható.. És ahogy nyilvánvalóvá válik, hogy a lány még.. nagyon is instabil a kérdésben, muszáj vagyok más oldalról közelíteni.
Csak amíg megnyugszik.

Lassan közelítem meg az asztalom, nyugtatólag futnak fel a lapon a kezeim ahogy előrébb dőlök, és igyekszem.. a legmegnyugtatóbb pillantással belenézni a szemeibe. Nem fürkészőn, csupán biztonságotadóan és mélyen...

- Svetlana.. figyelj rám. Megmondom mit teszünk.. - és nyelek. Nem nagyot, és nem hallhatón. Csupán lezárásként nyugtázva a helyzetet. - Először is mit szólnál hozzá, ha keresnénk valami... nyugodtabb helyet. - óvatosan bólintok, csak egy röpke pillantással az ajtómra, és az odakintről beszűrődő ezernyi zajra, telefoncsörgések, beszédek, át-átsuhanó alakok, tanúvallomások, sírások, könyörgések.. Talán jobb lenne valami homogénebb helyszín. - Mondjuk keresünk egy nyugodt.. kávézót. Vagy ha éhes vagy.. valami mást. - biccentek kérdőn - Azt.. - bökök csak egy pillantással a táska fele - elvisszük innen, és együtt kitaláljuk mi legyen vele.. - újra vissza a szemeibe - Akárhogy is, megoldjuk ezt a helyzetet.. rendben van? - és kérdőn pillantok fel a szemeibe, készen arra, hogy egyetlen bólintás vagy beleegyezés esetén már vehessem is a szék támlájáról a zakómat, és belebújva elinduljunk valami kényelmesebb helyre.
Ahol nem figyelnek kutató szemek.
Vagy legalábbis ahol nem minden kimondott szó, jelenthet egyet egy terhelő bizonyítékkal.
Valami sokkal.. általánosabb helyszín KELL!

Rendben??

.. kérdeznek újra a szemeim.


_________________

don't forget what you've sworn
Vissza az elejére Go down

Svetlana Zarechnaya

avatar

WHAT HAPPENS IN VEGAS
▼ STAYS IN VEGAS ▼Job : runaway
Location : seholszigeten
Posts : 2

Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: LV METROPOLITAN POLICE DEPARTMENT, SEAN & VETA   Hétf. Május 15, 2017 9:49 pm


never comin' home?

Le akarom vetni a táskát, a ruháimat, lenyúzni a bőrömet, és a bőrömmel együtt mindent, ami az elmúlt hat évhez köt, de nem tehetem, és ez elborzaszt, megdermeszt, elzsongít. Valami ólmos, elégedetlen fáradtsággal, ami sosem nyugtató, inkább csak idegesítően tompa, ami várakozik a sötétben, míg rád nem veti magát. Felnézek, egyenesen Sean arcába, mereven, hidegen, mert ha nem így tennék, valószínűleg már a sírás kerülgetne, és a nadrágszárába kapaszkodva kúsznék az íróasztala mögött. Mert még így, egy másik kontinensen sem vagyok biztonságban, még itt sem rejtőzhetek el előlük.

Rejtsd el, dobd ki, add oda valakinek. Felhorkantok, ezt nem gondolhatja komolyan. Szégyellem bevallani magamnak, de a nyugodtabb hely gondolata egy pillanatra kifejezetten tetszik. Felvillan előttem egy sor pasztellszínű függöny, vagy terítő, vagy takaró, hirtelen nem is tudom, hogy enni, vagy nyugodtan aludni vágyom-e jobban, az viszont biztos, hogy még egy darabig egyikre sem lesz módom.
- Hát, edzs kicsit tényleg éhes vadzsok - vallom be, és még jobban szégyellem magam, és nem értem, miért szégyenkezem. Az utóbbi napok mardosó idegessége után az újonnan jelentkező, de biztosan végig itt ólálkodó mardosó éhség új perspektívát nyit előttem. Hány kiló lehetek? Hogy a francba bírtam a hátamon cipelni a nehéz zsákot?
- Rendben.


bocsáss meg a várakoztatásért! ☼ ©

Vissza az elejére Go down

Sean Walker Holmes

avatar

WHAT HAPPENS IN VEGAS
▼ STAYS IN VEGAS ▼Job : Főfelügyelő/nyomozó
Location : LA/LV
Posts : 63

Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: LV METROPOLITAN POLICE DEPARTMENT, SEAN & VETA   Kedd Május 16, 2017 5:17 pm

"Hát, edzs kicsit tényleg éhes vadzsok"

Hosszú szünet után válaszol. Vagy csak hosszúnak tűnik, de nem számít. Még mindig tartok a szemeibe, továbbra is fenntartva a szemkontaktust, és beleegyezően bólintok.

- Rendben. - nem emelem el a tekintetem. - Akkor eszünk valamit. - lassan és megnyugtatóan. A világért sem akarnám több ingernek kitenni mint az feltétlenül szükséges, szemmel láthatóan is tökéletesen retteg. Nem én akarok lenni az aki újabb lapát földet hány a sírja gödrére.

A zakómért nyúlok, óvatosan és lassan, és csak akkor nyúlok felé, ölelem át az alkarját vigyázva és egy cseppet sem erőteljesen, ha úgy látom rajta nem vonakszik. Ha mégis... tökéletes beleegyezéssel biccentek újra a szemeibe, és belekapaszkodva a táska fülébe, előremegyek és megnyitom előtte az ajtót.

Ha követ.. még ha csak elodázva is, elmerengve vagy félve, szemeimmel gyorsban mérem fel odakinn a terepet. A kamerák nem vesznek ebben a szögben, és.. És senki sem tudja hogy egy sporttáska lopott pénz van a kezemben, így a továbbiakra is igyekszem fenntartani ezt a látszatot.

- Hé, Morales! Elmegyek ebédelni, vedd át a helyet!  - bököm oda neki, nem törődve az elkerekedő szemekkel amiért most.. az egyszer, közel időben van hogy kiteszem a lábamat. De nem számít. Most ez nem számít. Majd kimagyarázom. Valahogy. Ha belekötne. Ezért ha Svetlana továbbra is tart felém/velem, megindulok a kijárat irányába, gondosan kitárva előtte minden ajtót. Mert alapesetben megérdemli és így szokás.

Ha továbbra is követ, a vegasi forróság kilépve az épületből egyöntetűen vág mellbe. Most még nem, de bizonyos vagyok benne hogy alig 5 perc múlva a pokolba fogom kívánni az öltönyömet, így muszáj ezen a záros időn belül elérni a kocsit.
És már pittyen is. A nyitógombbal a kezeim alatt, egy régi Volvo, sose voltam az a fajta aki beilleszkedik a LA-i rengetegbe, ezen a szokáson Vegas se változtat.
Ajtót nyitok neki.. ha beül.. a táskát csak a hátsó ülésre dobom be. Még az is megfordul a fejemben, hogy most bizony nem venném rossz néven, ha most először törnék fel a kocsit, és valaki gazdagabb lenne néhány száz.. ezer.. vagy a fenetudja mennyi hrivnyával, és le is lenne a gondról az egész.
De nincs olyan szerencsém...

Csapódik az ajtó, egy pillanatra megfeledkezve az utasom mennyire is túlhajszolt idegekkel bír. Ha megrezzen, vagy a szemembe néz, bocsánatkérő pillantással engesztelem, azzal fogom magam és megkerülve a kocsit, magam mögött az ajtót, már jóval óvatoskodóbban húzom be.

- A külvárosba megyünk.. Tudok egy helyet. Nyugodt.. és az étel is kellemes. - biztatom a szemeibe, és ha bólint.. vagy ha hozzáfűzése lenne, csak megvárva a szavait indítom be a motort.
Senki sem figyel, biztonságban vagyunk. Egyelőre.
De ahogy egyre inkább kezd alakulni ez a történet, az én fejem is egyre másra gyűjti a ráncokat.
Hosszúra nyúló történetté fajulhat ez az egész.
Hosszú... És veszélyes.
De egy percig sem hagynám Charlie utolsó kérését parlagon.
És a tudat, valamiféle megnyugvásszerű megkönnyebbüléssel tölt el.
Életbenvan...

_________________

don't forget what you've sworn
Vissza az elejére Go down

Ajánlott tartalomWHAT HAPPENS IN VEGAS
▼ STAYS IN VEGAS ▼
TémanyitásTárgy: Re: LV METROPOLITAN POLICE DEPARTMENT, SEAN & VETA   

Vissza az elejére Go down
 

LV METROPOLITAN POLICE DEPARTMENT, SEAN & VETA

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Las Vegas :: Belváros-