Amit jó ha tudunk...
Ha van még mit mondanod...
Lynyrd Skynyrd - Still Unbroken...♫Édesen marta fel az üveg sör a torkomat a hosszú nap után. Szerettem az ilyen estéket. Csendes. Egy bárpultnál ülök, a kedvenc bárom a körzetben, a zenegépből szól valami zene és végre egyedül vagyok. Végre. Bírtam én a fiúkat nem arról van szó. Csak az utóbbi időben.. nem értettem mindig egyet. Logannel. Megváltoztam. Talán. De talán az is lehet hogy csak felnőttem. Már kurva rég felnőttem amióta először a fegyver ott feszített a kezemben, akkor mégis minden annyira más volt. Olyan.. könnyű. Odamész.. körbeveszed az ellenfelet, az erősebb kutya baszik, ti vagytok többen, egy-két golyó a fejekbe, rossz esetben elkaparni a holttesteket, jóban meg.. nem árt ha a rivális banda tudja kinek a műve, ezért még fel is égetjük a helyet és máris ott a képzeletbeli pecsét. Így mindenki tudja meddig merészkedhet és melyik az.. ami már a mi területünk.
Untam ezt.. Ezt az egészet. Mindig nézz a hátad mögé, legyen résen a szemed, és te legyél a gyorsabb. Folyamatos feszültség, nyugalom egy csepp sem, úgy alszom mint a vadak, pisztollyal a párna alatt és hiába a család védelme mögöttem, elegem volt. Már nagyon régóta elegem.
Hirtelen kaptam balra a fejem ahogy valami szóváltás csapott át hirtelen üvegtörésbe. A kezem a markolaton, csak óvintézkedés, még nem rántom elő, nem kockáztatok, itt, egyedül vagyok. De nincs gáz. Nem kell fegyver, még csak kés sem, hamar rendeződik a dolog a sötétben, egy-két pofon, néhány öklös egy-egy képbe, és hamar beáll újra a csend.
- Még egyet! – emelem meg az üveget a nyakánál fogva, az arcom nyugodt, nem hat meg a kis csetepaté a távolban és az alig észretért pultosgyerek már rakja is ki a következőt.
Beleiszom. Semmivel nem jobb mint az előző, mégis lassan döntögetem le a torkomon és csak gondolkodom. Lehetőségek.. Egész sokminden jár a fejemben, hogyan lehetne.. változtatni a jele helyzeten, de Logan..
Nem, ezt nem tehetem meg! – győzöm helyette meg magam – Vele.. Nem! – sóhajtok egy nagyot, mégis valami a háttérben azt súgja hogy ez elkerülhetetlen. Előbb vagy utóbb mindennek következménye lesz. És én nem akarom megvárni mit rejtenek a következmények.
Kicsapok egy tízest, az utolsó korty még benn lötyög az üvegben amikor kitolom magam alól a székemet. Nem érdekel. Nem hat meg. Most egész másvalami az amire vágyom. Ami lecsapolja a feszültséget.
A motorról már nyomom is a telefont.. szabad, ezért nem is tökölök többet, bőgetem fel a lovakat, bukósisak a fejre és meghúzva a gázt célzom meg a szokásos címet.
Nem vagyok izgatott. Régen még az voltam, alig egy éve még élvezettel kaparintottam a kezeimbe, de ma, megszokás. Mégis jóleső megszokás az utóbbi időben. Felcaplatok a falépcsőn, ismerősek a léptek. Megállok az ajtó előtt, alig egy emelet és rátenyerelek a csengőre. A szomszéd ajtó.. épp vele szemben, rácsozott előtér, belül egy kiskölyök, épp engem figyel. A szemeibe nézek, eltörpül mellettem, tejfölszőke, de kirohan az anyja és ijedt tekintettel kapja is fel az ölébe és tűnik el az ajtó mögött.
Remek.. Félnek tőlem. Megszoktam. A color.. a kinézet.. mindenki ismeri a nevet és jól tudja hogy ott valami készül. Nincs minden rendben.
Visszafordulok amikor nyílik az ajtó előttem, a lány felkészült, úgy nézem csak egy pongyola takarja, én meg egyetlen szó nélkül belépek, a bakancs talpa hangosan nyög az instabil padlózaton, és már nyomom is neki az előszobaszekrénynek, felkenve rá a mellkasom.
- Azt hittem már nem nyitsz ajtót… - magyarázom a szemeibe, de a többi nem érdekel. Nem a csevegésért fizetek ezért lököm is be a másikkal az ajtót, az hangosan csapódik majd kiesik az ajtókeret, és vetem is rá magam a lányra. Anyag szakad.. hangos nyögések.. a vérem irányít, nem nézem mit teszek. De megkönnyebbülök. Ez az egyetlen hely. Itt nem számítanak a döntések.. Hogy rossz ember vagy e vagy jó.. hogy van e jövőd, vagy akár a következő percben a hulládra szórják a földet , és az se számít hogy tudom mit kell tennem. Hogy mit kéne tennem. De Logan ellen nem megyek. Mert ő a testvérem! Szinte.. a testvérem.. És az ember nem dobhat félre egy egész életet…