HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
FIGYELEM!
Az oldalon korhatáros, erotikus tartalom és durva szövegek találhatóak. A később esetlegesen kialakuló lelki defektekért és a fejlődésben való visszamaradásért felelősséget nem vállalunk.

♦ ♦ ♦
Az oldal alapötlete a „Passion in Las Vegas” nevű fórumról származik. Annak folytatásaként jöttünk létre.


Admin hírek

2018.05.25.
Új staff a csatasorban! *-*KLIKK ;)
Amy

2018.02.14.
Vééégre meghallgatott az a bizonyos.. Részletekért Kit-KATT..


2017.10.30.
Minnt a befőttek...
Részletek helyben.


2017.08.16.
Új idők, új lépések... Új emberünkért KATT! ;) :)


2017.08.11.
Ha Új vagy, vagy Osztódással szaporodsz, katt IDE! :)


2017.05.03.
KÖSZI-KÖSZI, örök HÁLA! :)
Mert nem vagyunk HÁLÁTLANOK!(klikk) :)


2017.01.25.
Mert megújulni KELLL! ;) Részleteket ITT.. találtok.


2016.11.02.
Jfyi - biztonsági mentegetőzés. ;) klikk :D
Amy

2016.09.05.
És ELHISZITEK!?? :D
Nemcsak hogy végre elkészültünk, de ÚJ.. embert is köszönthetünk soraink között! ;)
NYITÁÁÁÁÁÁÁÁÁS!!! :D

Részleteket ITT... találtok! ;)


2016.07.15.
RÁTOK van szükségünk!!! Részleteket ITT.. találtok. ;)


2016.05.20.
Éééééés vannak már unaloműző játékaink is! ;)
Let's play! ;)
Amy

2016.04.11.
A mai naptól "Média" részlegünk is megkezdte a működést, használjátok egészséggel! :)

Bővebb információért ->> KATT..


2016.04.04.
Csini, friss és ropogós új dizájn ;)
Amy

Egy kis kiegészítésért.. ->> KATT..


hangulat
♦ ♦ ♦
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chat

a város
Latest topics
» A félelem bére
by Keith Richard Duff Yesterday at 12:30 am

» Zenedoboz...
by Cordelia Webb Yesterday at 12:00 am

» Nevil&Gloria - Mindig van rosszabb...
by Nevil Turner Pént. Jún. 22, 2018 5:34 pm

» Diliház a köbön - Avagy ami egyszer bemegy, annak ki is kell jönnie! ;)
by Nevil Turner Pént. Jún. 22, 2018 5:02 pm

» I came here for money, but I can be your fangirl too
by Jerome Brightman Pént. Jún. 22, 2018 2:56 pm

» Jazz meg az
by Gloria "Sapphire" Salinas Vas. Jún. 17, 2018 9:26 am

» Öribarik - episode I.
by Gloria "Sapphire" Salinas Vas. Jún. 17, 2018 7:13 am

» Világképek karambolja - In flagranti
by Tyler Christiansen Pént. Jún. 15, 2018 8:36 pm

Weather


walkin’ in

♦ ♦ ♦


Top posters
Ville Deadman Wallow
 
October Soininen
 
Elizabeth Jensen
 
Don Heckley
 
Gloria "Sapphire" Salinas
 
Danielle C. Portland
 
Gabriel Sadik
 
Danny Doyle Haynes
 
Johanna M. Riley
 
Raina Maddox
 
just write
Vegas FM
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (30 fő) Vas. Május 06, 2018 3:19 pm-kor volt itt.
Just feel it..

♣ ♣ ♣


Come back soon
♦ ♦ ♦

Drága Vendég!
Köszönjük hogy voltál.. hogy vagy, és gyere is vissza minél hamarabb!

Találkozunk méég! ;)


Share | .
 

 A maffiá(k)ról bővebben...

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet

Ville Deadman Wallow

avatar

WHAT HAPPENS IN VEGAS
▼ STAYS IN VEGAS ▼

Admin

Job : A 'Slaves of Hell' rockzenekar frontembere
Location : mindig máshol
Posts : 1690

Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: A maffiá(k)ról bővebben...   Pént. Ápr. 08, 2016 7:32 pmA MAFFIÁ(K)RÓL BŐVEBBEN..


A maffia gyűjtőnév, s magában foglal valamennyi szervezett bűnözéssel foglalkozó csoportosulást. Nagy részük drog- és fegyvercsempészettel, prostitúcióval és szervkereskedelemmel foglalkozik, ezek fölötti monopóliumra törekszik. A maffiák csaknem minden országban jelen vannak, s ha rangsorolni akarjuk őket, országok szerinti hierarchiába rendezve a legcélszerűbb. Hogy működésük átláthatóbb legyen, az alábbiakban a globális értelemben legbefolyásosabb szerveződésekkel kezdem bemutatásukat.


"A bűnözés új világa mindenkié és senkié. Nincsenek etnikai, földrajzi, történelmi határok."

"Manapság sok mindenre használjuk a maffia szót, nem is törődve jelentésével. Minden öntörvényűen működő csoportra rámondják. Pedig a maffia egy önálló kultúra, egyedi gondolkodásmód, életfelfogás, magatartás, kapzsisággal, hatalomvággyal fűszerezve."Orosz maffia (Bratva)

Oroszországban a szervezett bűnözés már a Szovjetunió idején is létezett. A kommunista rezsim alatt a korrupció teljesen természetesnek számított az országban. A 80-as években számos orosz bűnöző emigrált Észak-Amerikába, s napjainkban New Yorkban tevékenykedik ezek többsége, de a bűnszervezetnek az egész világra kiterjedő hálózata van. Jelen vannak még többek közt Izraelben, Spanyolországban, Angliában, Németországban és Magyarországon is.
Egyik legfőbb szabályuk: "Soha ne bizniszelj senkivel, aki betartja a törvényeket!" Aki nem tartja magát a szabályokhoz, megpróbál kiszállni vagy árulóvá válik, meghal. Módszereik kíméletlenek, nem riadnak vissza a zsarolástól, megvesztegetéstől, de a gyilkosságtól sem. Aktívak a fegyvercsempészet, kábítószer-kereskedelem, prostitúció, nemzetközi pénzmosás, bombagyártás, pornóipar, szervkereskedelem, internetes csalás, lopott holmik exportja (autólopás), hamisítás, hitelkártya csalás, biztosítási és egészségügyi csalás terültén egyaránt. Tagjainak száma meghaladja a félmilliót.

A szicíliai és Amerikai Cosa Nostra (Olasz maffia)

Cosa Nostra, vagyis "A mi ügyünk". A modern értelemben vett olasz maffia a 19. század delén jöhetett létre. Szicília ekkor szakadt ketté parasztokra és nemesekre, velük a köztiszteletben álló donok helyzete is megváltozott. A maffia valahol a kettő között helyezkedett el, radikálisabb megnyilvánulásai révén igen gyorsan a sziget titkos uralkodó szervévé vált. Egy gyilkossági ügy révén napvilágra került tevékenységük, s ezt követően számos boss hagyta el az ország területét. Don Vito Cascio Ferro (ő volt a leghatalmasabb vezér) Amerikába menekült, letelepült New York népes olasz közösségében. Ő lépett - mint első maffiózó - Amerika területére. Ezzel született meg a La Cosa Nostra, az amerikai olasz maffia.
Ahhoz, hogy valaki a (maffia)család, azaz a cosca tagja lehessen, át kell esnie egy beavatáson, melynek utolsó lépcsőfokaként meg kell ölnie valakit. Bizonyítania kell hűségét és betartania a becsületkódexben foglaltakat. 1991-ben egy névtelen maffiózó elmagyarázta a beavatás értelmét, működését. A picciattók azt hiszik, hogy az eskü egy ígéret, pedig egy fenyegetés: "Nem azt mondják, hogy esküdj hűséget, hanem [...] ha megszeged a hűségesküt, meghalsz."
A Cosa Nostra életét a cupola vezeti, élén a capo dei capi áll. Caponak nevezik mindazokat a tagokat, akik valaki felett állnak a rangsorban. A cupolában a legnevesebb családok első emberei vesznek részt. A család élén a főnök (don, boss) áll és a helyettese. A helyettes alatt vannak a caporegimék. A katonák alatt van az a hatalmas, kiterjedt hálózat, akik nem esküdtek fel, de szorosan kapcsolódnak a csoporthoz, támogatják őket.
Élen járnak a drogkereskedelemben (főleg heroin), a pénzmosás területén, fegyverkereskedelem, prostitúció, gazdasági bűncselekmények terén is.
Közel 4000 fő tartozik a szoros értelemben vett tagok közé, ha nem számítjuk a kapcsolataikat, kisebb csoportokat.


Kolumbiai Drogkartellek

Kolumbiában az 1970-es évektől alakulnak egyre erőszakosabb drogkartellek. Ekkoriban a Pablo Escobar által vezetett Medellíni Kartell és a Kali kartell tett szert kiterjedt és nagyon jelentős politikai, gazdasági és társadalmi befolyásra az országban.
"Escobar a 70-es években látta meg a nagy lehetőséget az Egyesült Államokba irányuló kokainkereskedelemben. Amerikában akár 2000 dollárt adtak a kábítószer kilójáért, azonban a csempészek ennek tizedéért vásárolták azt a kolumbiai termelőktől. 1975-ben Escobar repülővizsgát tett és saját gépével szállította Amerikába a kokaint, majd rövidesen saját terjesztőhálózatot hozott létre."
Mára a kartellek vezetői luxuskörülmények között ténykedhetnek, Kolumbia a kokaintermelés egyik legnagyobb központja. Míg a kormány arra törekszik, hogy megállítsa őket, a kartellek egymással is háborúznak a még nagyobb befolyás megszerzése érdekében.
Fő tevékenységük a drogkereskedelem és a kábítószerpiac irányítása. A bűnszervezetnek katonai, politikai és jogi szinten is vannak kapcsolatai. Bár megfélemlítésükre létrehozták az Egyesült Államok és Kolumbia között megszületett új kiadatási törvényt, ezzel nem sikerült elfojtani működésüket. Vezetőik kerülik a nyilvánosságot, a törvény támogatóinak meggyilkolását parancsba adták "alattvalóiknak". Emberrablások, politikai összecsapások, terrorizmus terén is jelentős  szerepet játszanak.


A Kínai Triádok

"A "triád" szót a nyugatiak találták ki. Ezt a kifejezést a szervezett kínai alvilágban egymástól függetlenül tevékenykedő bűnbandák megnevezésére használjuk."
A triádok vezetői Hong-Kongból és Tajvanról irányítják a kínai diaszpórára összpontosító terjedelmes hálózatot. Ezen székhelyeken belül az állam szemet huny tevékenységük fölött. Akik belépni kívánnak a szervezetbe, egy 36 pontos esküt kell letenniük. Árulóikat jellegzetesen nejlonzacskóval fojtják meg. Igen különböző létszámmal bírnak, összesen évente közel 100 ezer fővel bővül, egyes triádok 20-30, míg mások akár több száz, több ezer taggal rendelkeznek. Jelen vannak Szingapúrban, de nagyon aktívak New Yorkban, Los Angelesben, Seattle-ben, Vancouverben és San Franciscoban is.
Tevékenyek drogkereskedelemben (heroin, ópium) „védelem”, pénzmosás, hitelkártya hamisítás, szerencsejáték, adósságbehajtás, prostitúció, illegális bevándorlási ügyekben, bérgyilkosaik igen aktívak.


A Japán Yakuza


A Yakuza egy tradicionális nemzeti bűnszervezet, mely több, mint 300 éves múltra tekint vissza.
Maga a Yakuza szó az Oicho-Kabu japán kártyajátékból adódó nyerő helyzetet jelent. A kártyajátékban 20 pontot kell elérni és ezt a lapokkal egyetlen lehetséges módon lehet: Ya ( 8 ), Ku ( 9 ) és Sa ( 3 ). A szervezet gyökerei a 17. századra vezethetők vissza, első tagjai akkori szamurájok voltak. Ekkoriban a kabuki-monónak (a sógun szolgái) ismert emberek a helyi hatóságok figyelmét kezdték felkelteni furcsa ruházatukkal, viselkedésükkel, hajviseletükkel, és hosszú kardjaikkal, valamint a nép terrorizálásával. Legfontosabb jellemzőjükké vált erős szleng nyelvezetük, bandáiknak furcsa neve, de nem utolsó sorban az egymás iránt tanúsított hűségük, egymás családját is védelmező összetartásuk.
Csak később, az 1700-as évek végén alakult meg a korai Yakuza, mely ekkor még  a bakutóból (tradicionális szerencsejátékos) és a tekiyából (utcai árus, házaló) állt. A II. világháború után megjelent harmadik csoport is: a gurentai (gengszter). A csoportok ugyanazon a kis területen belül működtek. Például a bakutó általában az utakon maradt, a tekiya pedig a piactereken működött, így nem kerültek összetűzésbe egymással. A yakuza csak később kezdett „családokba” tömörülni, innen ismeretes az oyabun-kobun (szülő-gyerek) rendszer. A beavatási szertartás is ebben az időben fejlődött ki: a kínai triádokkal ellentétben, akik vérszerződést kötnek, a yakuza szakés-poharakat cserél, ami a yakuzába való belépés és az oyabun-kobun kapcsolat szimbóluma. A szaké mennyisége a poharakban attól függ, kinek milyen státusza, rangja volt. A yubitsunét, az ujjlevágást a bakutók vezették be. A kisujj legkülső ujjpercét nagy ceremóniával vágták le, elérve a kéz gyengülését, mivel ezután már nem tudta olyan erősen tartani a kardját. A yubitsune általában akkor történt, amikor bocsánatkéréssel járultak az oyabun elé. További vétség esetén a következő ujjperctől vagy a következő ujjtól kellett megválniuk. Ez ugyanakkor örök tanulságként is szolgált.
A Yakuza mára már a politikában is jelentős szerepet játszik, közel 110.000 tagot számlál több mint 2500 családból. Főbb tevékenységi területeik: védelmi pénzek, cenzúrázatlan pornóanyagok importálása Amerikából és Európából, illegális bevándorlás. Működése sokban eltér minden más általánosan értelmezett maffiacsoporttól. A Yakuza sokkal tradicionálisabb és kevésbé kíván rejtőzködni. Sok Yakuza büszke arra amit csinál, olyannyira, hogy az egyes csoportoknak még irodáik is vannak. Tagjaik jellegzetes öltözködési és külső jegyei (például tetoválások) pedig teljesen egyértelművé teszik bárki számára, hogy kivel áll szemben. Sőt, az egyik yakuza klán annyira nyilvánvalóvá teszi tevékenységét, hogy saját belső használatú havilapot is megjelentet, benne aktuális munkásságukkal, börtönökkel kapcsolatos információkkal, temetésekkel, vagy épp házasságokkal.
A Yakuza számára nem lényeges, hogy tagjaik melyik társadalmi rétegből, vagy vidékről származik és a mai Yakuzába beépülni sem túl nehéz. Sőt igazából egyféle íratlan törvény alapján a szervezet mindig előnyben részesítette a társadalom peremén élőket. A közösség igazából minden férfit magába fogadott, aki képes elfogadni törvényeit és teljes odaadással tud érezni iránta. Azonban a nők számára mindig is zárt volt, ez adódik abból is, hogy Japánban mai napig erős megkülönböztetésben vannak a nők. A yakuzák úgy hiszik, egy nő sosem képes úgy harcolni és olyan odaadást érezni, mint egy férfi.


Mexikói maffia (La EME)

Ha a Mexikói maffiáról beszélünk, akkor egy igencsak erős börtön-bűnbandáról ejtünk szót. A bűnszervezet az Amerikai Egyesült Államokban működik, mely az 50-es években jött létre azzal a céllal, hogy a rabokat megvédjék cellatársaiktól, illetve a börtönőröktől. Létrehozója Luis "Huero Buff" Flores volt, a Hawaiian Gardens banda alapítója. A bűnüldözési hatóságok jelentése szerint a La EME a legerősebb bűnbanda a kaliforniai büntetés-végrehajtási rendszerben. A kormány illetékeseinek állítsa szerint jelenleg 155-300 hivatalos tagja van, s emellett csaknem ezer segítőjük, ám valójában ennél jóval többen vannak. Jelenleg mintegy 30.000 taggal rendelkezik szerte az Államokban. A bűnbanda drogkereskedelemmel és pénzbehajtással is foglalkozik. Tagjai gyakran egy jellegzetes tetoválással rendelkeznek – lángoló kör és keresztezett kések fölött ábrázolt mexikói nemzeti szimbólum. Azt mondják, hogy 150 börtönben lévő tagnak van joga gyilkosságra parancsot kiadni és 2000 olyan, akik ezt a parancsot végrehajthatják. Azonban nincs egyetlen mindenek fölött álló vezetőjük.
Arra kényszerítik a többi bandát és kereskedőt, hogy védelmi pénzeket fizessenek, akik pedig ezt megtagadják, azokat megölik. Ahhoz, hogy valaki tag lehessen, védelme alá kell vennie egy hivatalos tagot.
Legfontosabb szabályaik:
1., A La EME mindennel szemben prioritást élvez, ez alól a család sem kivétel.
2., A halál a kilépés egyetlen módja.
3., Soha nem mutathatsz gyeneséget!
4., Nem lehetsz gyáva!
5., Homoszexuálisok nem lehetnek tagjai.
6., Ha tag vagy, nem lehetsz besúgó!
7., Nem emelhetsz kezet egy másik tagra!
8., Nem tanúsíthatsz tiszteletlenséget egy másik tag iránt, beleértve a családját is!
9., Nem lophatsz meg egy "testvért"!
10., A tagok nem zavarják egymást üzleti tevékenységét.Izraeli maffia

Az 1970-es és 80-as években jött létre Izraelben, amerikai és izraeli zsidók alkotják tagjait. Jelenleg öt nagyobb és 11 kisebb csoportja van. Izraelben, Európában és Amerikában tevékenykednek. Egykor nagy tiszteletnek örvendett a szervezet, ám mára sokat változott a helyzet. Az Orosz-Izraeli maffia idővel olyan jól behatolt az amerikai politikai rendszerbe, hogy az ottani hatalom máig sem tudott számottevő lépéseket tenni ellenük.
Előszeretettel hajtanak végre olyan bűncselekményeket, mint a kábítószer-kereskedelem, gyémánt-kereskedelem, zsarolás, hitel csalás, rablás, zsarolás, pénzmosás, szerencsejátékok, prostitúció, emberkereskedelem, lobbizás.
Jó kapcsolatot ápolnak az orosz és amerikai maffiával, a mexikói drogkartellekkel azonban gyakran rivalizálnak.


Szerb maffia

A Szerb Szervezett Bűnözés több mint tíz országban van jelen, beleértve Németországot, az Egyesült Államokat, Angliát, Franciaországot vagy Ausztráliát. Az 1970-es években egy Ljuba Zemunac nevű boss és bandája működtette a maffiát, Németországban és Olaszországban tevékenykedtek főként. Őt riválisa, Goran Vuković gyilkolta meg, akit több, kisebb csoportot működtető maffiavezér követett, az igazi áttörést azonban az 1991-ben kirobbanó délszláv háború jelentette. A gazdasági elszigetelődés teret adott a bűnszervezeteknek az országban és annak határain túl.
Jó kapcsolatot ápolnak az orosz maffiával, a bolgár maffiával és a Hells Angels-szel is.
Főbb tevékenységeik: Fegyverkereskedelem, autólopás, banki csalás, zsarolás és vesztegetés, bérgyilkosság, emberkereskedelem, illegális szerencsejáték, biztosítási csalás, katonai korrupció, katonai felszerelések csempészete, pénzmosás, bérgyilkosság, politikai korrupció, adócsalás, a tanúk megfélemlítése.


Albán maffia

Az Albán maffia vagy Albán Szervezett Bűnözés több különálló szervezetből áll. Nemcsak Albániában, hanem Macedónia és Görögország területein, Olaszországban, Franciaországban, Németországban, valamit az Egyesült Államokban is aktívak.
Úgy tartják, hogy a szervezet a 80-as években lépett ki „nemzetközi vizekre”. Maga a szervezett bűnözés Albániában már a 15. században megjelent. Amerikában és Angliában jelenleg a kábítószer-kereskedelmet és szexpiacot sápolják, valamint híresek a hirtelen és erőszakos bosszúállásaikról.
Az Albán maffia szerkezete hierarchikus. Minden családban jelen van egy végrehajtó bizottság, bizonyos Bajrak. Az egységeket vezető főnök, azaz a Krye választja ki a Kryetart (a jobb keze), akik megválasztják a Mik-eknek, azaz barátoknak nevezett összekötőket, s felelnek az egységek tevékenységéért. Nagyon fontos a hűség, a becsület, a család-vér kapcsolatok. A klánoknak, családoknak sok ezer tagja van világszerte, struktúrájukat az erős belső fegyelem és a szabályok betartása mélyen meghatározza.
Aktívak a fegyverkereskedelem, bérgyilkosság, rablás, emberkereskedelem, zsarolás, a kábítószer-kereskedelem, a pénzmosás és vesztegetés terén egyaránt.


Jamaikai-brit Jardik (Jamaican-British Yardies)

Az 50-es években Nagy- Britanniába bevándorolt jamaikaiakat hívták Jamaikai-brit jardiknak. Bűnbandákba szerveződtek és erőszakos bűncselekményeket követtek el. Ellenőrzésük alatt állt a kábítószer és fegyverkereskedelem is. Mivel nem próbálkoztak beépülni a jogrendszerbe, ezért nem tekintik őket annyira erős szervezetnek, mint a többi maffiát. Minden bűncselekményhez lőfegyver szükségeltetik, ezek viszont szigorú ellenőrzés alatt vannak Nagy Britanniában.
Főbb tevékenységek: kábítószer-kereskedelem, fegyverkereskedelem, zsarolás, fegyveres rablás.


Források:

http://erdekesvilag.hu
http://japanfelderito.hu
http://gangstersinc.ning.com/
http://weblapportal.hu
Terebess Ázsia Lexikon
Wikipedia


A gyűjtést köszönjük előzményoldalunk, a Passion In Las Vegas korábbi Vezetőségének! Wink

Vissza az elejére Go down
 

A maffiá(k)ról bővebben...

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Las Vegas :: Karakteralkotás :: Első lépések-